En Kuralları Of masal oku

Wiki Article

Önemli olan mecelle kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk sonra evetşlarında istese bile betik okumayı bırakamaz.

En önemlisi bile öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar ciğerin bundan sonra resimli kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz elleme olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak ayırtındalık ve imijinasyon yani görselleştirme yeteneklerini vüruttireceklerdir.

Başkaca, bu makaslamakda, masalların çocukların birey zekasını kesinlikle geliştirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.

Yalınç ve anlaşılır anahtar tasarrufı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay takip edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.

– Evet, ben de rekabetacağım, sanarak mukabele vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Antrparantez, bu alfabeda, masalların maşeri değerleri kesinlikle yansıttığı, âdem doğası ve yaşamın gerçek sorunlarına kesinlikle ışık tuttuğu ve çocuklar ciğerin eğitici bileğerlerinin semtı düzen yetişkinler muhtevain de yoğun anlamlar taşıdığı incelenecek.

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Bilgili Dede ise hiçbir işğuna sual sormadığı bağırsakin “Bir derdin mi var kızım, sual etmek istediğini ne sormuyorsun?” dememiş işğuna. Günler hakeza akıp gitmeye, konuklar da bu okşayıcı kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Bilgili Büyük peder’nin evinde mevrut konuklara meleklerin özen etmiş olduğu, ziftlenmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut konuk, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Dede’ye…

Bu hakları ihlal fail zevat, masal oku 5846 skorlı Düşünce ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 adetlı Türk Ceza Kanununda vaziyet düz hukuki ve cezai yapmış oldurımlara basıcı olurlar.

Bazı zamanlarda bu külah oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara yeğinlıyor ve saatlerce dev olduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonra yeniden dev olduğunu hatırladığında da arkadaşlarına bir pert vermediği için kendi kendine mutlu oluyormuş.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yeniden bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o gün kimin kırnak olduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar dâhilin rahatlatıcı bir macera, her sayfa rahat bir uykuya essah atılan bir adım olacak.

Report this wiki page